streda, januára 04, 2012

Edith a Carolyn a ich "crazy call" do CNN

Posledná noc bola v Amerike volebná - už tradične sa v prvé januárové dni uskutočňujú tzv. Iowa caucuses - to znamená prezidentské primárky, kde si registrovaní členovia Republikánskej strany vyberajú svojho kandidáta, ktorého koncom roka 2012 postavia do volieb proti Barackovi Obamovi.

Tento "caucus" napokon skončil víťazstvom Mitta Romneyho, ktorý o 8 hlasov predstihol svojho konkurenta Ricka Santorum. CNN ťahala extensive coverage z Election Centra v Atlante od siedmej večer až do 3:30 nadránom a celé vysielanie sa napokon natiahlo, pretože údajne chýbali hlasy z jedného okrsku v Clinton County - na juhovýchode štátu Iowa.

Produkcii sa aj podarilo spojiť sa s predsedkyňou miestnej volebnej komisie Edith Pfeffer - postaršia pani, ktorá však tvrdila, že ona všetky dáta odoslala hneď ako boli zrátané a chyba sa stala niekde v Centrálnej volebnej komisii v hlavnom meste Des Moines.

Moderátor John King sa preto spojil s Edith a jej kamarátkou Carolyn, ktorá jej najskôr volala, že niečo nesedí, no keď Edith nedvíhala telefón, išla ju zobudiť do jej domu uprostred noci. Obe ladies sa napokon stali hviezdami CNN, keď Edith priznala, že čísla poplietla a John King jej vysvetlil, že Centrálna volebná komisia v Des Moines tvrdí, že stále chýbajú výsledky z jedného okrsku v Clinton County. Na to mu však Edith skočila do reči a povedala “What do you mean, the numbers don’t match?!” (Čo myslíte tým, že čísla nesedia???). Tým pobavila nielen moderátorov, ale aj celý štáb, ktorý sa uškŕňal za kamerami.

Napokon celý rozhovor zaklincovala tým, že prisúdila 5 hlasov Hermanovi Cainovi - ten však z kampane začiatkom decembra odstúpil po tom, čo bol obvinený zo sexuálneho obťažovania. Celý incident je zhrnutý v tomto videu:



Edith a Carolyn sa tak so svojim "crazy call-om" nechtiac stali hviezdami dnešnej volebnej noci a rovnako sa stali hviezdami aj na sociálnej siete Twitter, kde im už ľudia radia, aby sa stali moderátorkami novej politickej šou "CNN After Dark".

Hviezdou programu sa takisto stala aj moderátorka Erin Burnett, ktorá chcela Wolfovi Blitzerovi na magic wall predviesť, ako dokáže graf virtuálne "preniesť" z jednej obrazovky na druhú (takzvaný "reverse flick"), no magic wall ju proste neposlúchala a opäť tým rozosmiala celé štúdio, watch!

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 
;