štvrtok, februára 17, 2011

Vzrušujúce novinky :o)

V čase, keď píšem tento post je utorok večer a ozývam sa vám znova z New Yorku, z útulnej obývačky slečny Zdenky, kde ešte asi dva týždne pobudneme a potom ideme späť na Slovensko, resp. do Čiech.

Aké sú teda vzrušujúce novinky? ... V sobotu, skoro ráno sme sa odviezli metrom na Columbus Circle - na Západnú 59-tu ulicu, je to konkrétne juhozápadný roh Central Parku. Tam sme mali stretnutie s brokerkou - agentkou nehnuteľností, ktorej sme vopred dali vedieť, kde hľadáme byty, ako by mali vyzerať a hlavne - v akej cenovej relácií by mali byť. Ukázala nám (zatiaľ) len 3 byty, pričom žiaden z nich nás až tak nechytil za srdce... až na ten posledný!

Je v porovnaní so všetkým, čo sme od New Yorku očakávali, veľký a priestranný a hlavne - čiastočne zrekonštruovaný. Veľká obývačka, spálňa, aj kuchynský kút, ktorý veľmi plynulo prechádza do obývačky. Okná do ulice (pomerne rušná Columbus Ave.), aj "do dvora" a dokonca je tam aj menší balkón! To je na manhattanské pomery dosť neobvyklé, takže neviem, aké šťastie sme to mali... najdôležitejšie je, že je v našej cenovej relácií.

Byt sa nachádza na Západnej 73.ulici, na rohu Columbus Avenue medzi tehličkovými predvojnovými budovami. Táto budova má konkrétne aj požiarne rebríky, presne ako v seriáli Priatelia! (thx, Zuz!) Plus - Central Park je jeden blok ďalej - asi 2 minúty chôdze a stanice metra sú dve - obe do 3 minút chôdze.

Vonku, keď prejdeme dolu ulicou (teraz mám na mysli Columbus Ave.), je tam nespočetne veľa malých kaviarničiek a potravín - reštaurácie s posedením vonku sú skôr o jeden blok západnejšie na Broadway.

Ešte v piatok pôjdeme pozrieť ďalšie byty, no tento bol fakt zaujímavý a veľmi by sme ho chceli... Lenže nevieme, či by sme ho aj boli schopní dostať, nakoľko ho chce ešte aj nejaká pani zo Španielska, takže uvidíme. Snáď nájdeme ešte niečo iné, čo mi vyrazí dych :o)

Sťahovať sa chystáme až na jar, prípadne začiatkom leta, tak držte palce, nech čo najskôr čosi zoženieme... a potom, keď prídete, budeme BBQovať na našom balkóne a chodiť do parkov! :o)


See you, guys!

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 
;