štvrtok, marca 17, 2011

O slovenskom trapase na Eurovízií

V utorok, 15.marca sa v Dusseldorfe uskutočnilo žrebovanie poradia oboch semifinále a aj veľkého finále. Išlo teda o to, v akom poradí krajiny vystúpia a k dispozícií bola aj takzvaná "divoká karta". Tú vyhrala vždy prvá krajina, ktorá bola vyžrebovaná a tým pádom si mohla vybrať konkrétne číslo, čiže koľká v poradí chce spievať (samozrejme, že väčšina krajín si vyberala čo najväčšie čísla, pretože keď vystúpia pri konci programu, majú väčšie šance na postup).

Šťastná ruka moderátorky Sabine Heinrich vyžrebovala Slovensko, ktoré vyhralo divokú kartu a mohlo si vybrať umiestnenie (mali sme na výber od prvého do deviateho miesta v poradí). Preto na scénu prišla slovenská delegátka Ľubica Surkošová a práve tam už nastal ten trapas...



ROZHOVOR MEDZI MODERÁTORKOU A DELEGÁTKOU
(prepis do slovenčine)

Judith Rakers, moderátorka: "Zástupca slovenskej delegácie - pani Ľubica prichádza... my sme sa už stretli včera na večeri a povedali ste mi, že by ste si veľmi želali divokú kartu. Takže teraz ju máte!

Pani Ľubica, slovenská delegátka: "Áno, ahojte všetci! ... Takže vy budete...? (bije sa s moderátorkou o mikrofón a nevie, ako sa po anglicky povie "držať mikrofón")..."

Judith Rakers: "Áno, áno...".

Pani Ľubica (nakoniec si zoberie mikrofón do vlastnej ruky): "Takže.... aká bola vlastne vaša otázka?" (totálne zabila! :D)

Judith Rakers: "Ktoré číslo si teda vyberáte? Máte na výber..."

Pani Ľubica: "Takže ja by som si vybrala... (rozmýšľa)... teda my by sme si vybrali číslo 5!"

Judith Rakers: "Prečo práve päťku?"

Pani Ľubica: "Hmm.............., myslíme si, že je to veľmi romantické číslo!" (v sále sa niekto posmešne zasmeje) 

Judith Rakers (aj ona sa zasmeje): "Fíha, veľmi romantické! ... Takže, dohodli ste sa na tom v celej delegácií?"

Pani Ľubica: "Áno, dohodli sme sa na tom s našimi "charming ladies" - Janou a Ildikó a rozhodli sme sa tak preto, lebo toto číslo je spojené s mnohými zaujímavými situáciami v našom živote".

Judith Rakers: "Aha, okej, tak vám želáme veľa šťastia s týmto číslom..."

Pani Ľubica: "Yes, yes..." (pritakáva a za potlesku odchádza) 


NESKôR SA ŽREBUJE PORADOVÉ ČÍSLO NEMECKA
(prepis do slovenčiny)

Judith Rakers, moderátorka: "Takže, Sabine, ja ťa poprosím, aby si vyžrebovala poradové číslo pre našu krajinu, čiže pre Nemecko!"

Sabine Heinrich, druhá moderátorka: (žrebuje a šmátra rukou medzi obálkami s číslami) "Šestnásť!"

Judith Rakers: "Okej, takže šestnásť... to bude naše šťastné číslo! ... Ale päťka je vraj romantické číslo, tak teraz neviem..." (zasmeje sa)

 - - - 
Tak ešte zopár slov na záver...
Samozrejme, že výber poradového čísla nie je úplne najdôležitejší, ale povedzme, že na ňom aspoň trooošku záleží... pretože krajiny s vyšším poradovým číslom majú väčšie šance na postup. 

A keďže slovenská pani delegátka prišla na pódium a vôbec ani len nevedela, čo sa dialo (a následne strelila číslo len tak - prvé, ktoré ju napadlo), dal by sa jej prístup nazvať minimálne neštandardným a neprofesionálnym. Nehovoriac o jej úrovni angličtiny! (nevedela sa ani vykoktať, o výslovnosti ani nehovorím) 

Takže Slovensko v podstate zahodilo šancu vybrať si dobré poradové číslo a tým pádom sa postaralo o ďalší malý škandálik, ktorých máme v tomto ročníku Eurovision na rováši už dosť! :D

Ak by niekto chcel vidieť, ako tento trapas vyzeral v pôvodnom znení, ohláste sa! :o)

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 
;