sobota, decembra 18, 2010

Ježiška si nedáme! ... aneb stručný prehľad vianočných reklám

Neviem prečo, ale neskutočne ma iritujú vianočné reklamy...

A tento rok obzvlášť. Nielen preto, že sa vysielajú od 10.októbra (na to si už predsa každý občan Slovenskej republiky zvykol!), ale skôr pre ich neodškriepiteľnú, bohužiaľ, primitívnu úroveň.

Napríklad taký Dédé... T-Mobile tvrdí, že africký chlapec a slečna Kikuš sú obľúbené postavičky slovenskej verejnosti... ŽE ČO? ŽE PROSÍM??! Myslím, že po tohtoročných Vianociach by mal dať T-Mobile urobiť nejaký hĺbkový prieskum vox-populi s jedinou otázkou "Je niekto, koho milujete viac ako Kikuš a Dédeho?".

Apropo - Dédé v reklame suverénne prehlasuje, že na Slovensku nosia darčeky až dvaja - Santa Claus a ten náš "Ježiško". Chudákovi Dédému zrejme nebolo povedané, že žiadny Santa Claus na Slovensku darčeky nenosí - my si predsa Ježiška nedáme! :o) 

T-Mobile však nebol jediný, kto na tomto pohorel. Tento rok sa to podarilo aj Orange-u s jeho vianočkou, alias "vianočným hovienkom"... čo už. Nápad to bol dobrý, ale farba kostýmu nesadla.

Možno sa budete čudovať, ale trápne reklamy sa nerodia len na našom malom Slovensku. Ponúkam vám jednu tohtoročnú z Ameriky. Tá pani mi pripomína Natašu Geržovú v americkom vydaní. Totally!


Na zhliadnutie dobrej reklamy však netreba ísť ďaleko - napríklad bratia Česi si s tým poradili pomerne statočne. Chlapec, ktorý prvýkrát "bruslí", Bruce Lee a Chuck Norris. Aspoň že český mobilný operátor nasadil latku trochu vyššie... i keď uznávam, že i tento balík reklám sa po istom čase môže zunovať.


Jedinú reklamu, ktorú môžem vidieť i stokrát je tá od Coca Coly. Otrepaným vianočným kamiónom sa totiž toho veľa pokaziť nedá... a s novou verziou "Shake Up Christmas" od skupiny Train je to proste žúžo!


Verím, že viac ako podarené vianočné reklamy vám Vianoce pripomenie atmosféra, ktorá vonku už naozaj panuje - ja to cítim! Vianoce sú tu už o chvíľu. Preto vám ich želám šťastné i veselé! 

Vaša Bets.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 
;